Besplatna dostava za narudžbe od 30 EUR za Sisak / Zagreb

Što znači eko?

Ekološka poljoprivreda spaja prekinute veze između čovjeka i prirode. Njen cilj je proizvodnja hrane primjenom prirodnih tvari i postupaka poput upotrebe plodoreda, biljnih ostataka, stajskog gnojiva, zelene gnojidbe, mehaničke obrade tla, mineralnih stijena te svih aspekata biološke kontrole štetnika. Ona NE dozvoljava uporabu kemijskih umjetnih gnojiva, pesticida i kemijskih zaštitnih sredstava.

Koja je razlika?

Ekološki uzgojena hrana je punijeg i prirodnijeg okusa i mirisa koji se danas nažalost izgubio na policama. Ona je isto tako osjetljivija, kraćeg vijeka trajanja i može biti različitih oblika i veličina. Sadrži više vitamina, minerala, enzima i ostalih mikronutrijenata od klasične konvencionalne hrane. Osim što čuva ljudsko zdravlje, neupitna prednost eko hrane sastoji se i u očuvanju okoliša jer takva proizvodnja ne zagađuje zrak, tlo ni vodu.

Kako prepoznati eko proizvode?

EU je uspostavio strogi sustav kontrole i provedbe kako bi se zajamčila ispravna primjena pravila i propisa o ekološkoj proizvodnji. Eko proizvodi su SAMO oni koji imaju pravovaljanu ekološku oznaku. Ekološki znak može se upotrebljavati samo na ekološkim proizvodima koje je certificirala ovlaštena agencija ili ustanova. Time se potvrđuje da su zadovoljeni strogi uvjeti proizvodnje, prijevoza i skladištenja.

Ovako izgleda EU eko znak, a pored njega je i hrvatska inaćica koja se također može koristiti:

 

Poštujemo
ritam prirode
Ne koristimo
umjetna gnojiva
Ne koristimo
GMO sjeme
Prodajemo samo
vlastite proizvode
Vaša Košarica

Nema proizvoda u košarici.