Besplatna dostava za narudžbe od 30 EUR za Sisak / Zagreb

Naša priča

Mi smo Veselići, sasvim obična obitelj koja živi i radi na danas malo neuobičajen način. Generacijama smo na selu, odrasli u poljoprivrednim sredinama pa nam je to zajedništvo s prirodom nekako u krvi. No kako smo sve više postajali svjedoci zagađenja i sve veće upotrebe kemikalija u poljoprivredi, odlučili smo se za malo drugačiji put. Jedini koji bi po nama priroda i dozvolila da se nju pita. Odlučili smo se za ekološku poljoprivredu prvenstveno jer smo željeli znati što mi jedemo, što svaki dan serviramo svojoj djeci pa nam je bilo jedino logično to isto ponuditi i drugima.

U ekološku proizvodnju smo krenuli još 2005. s uzgojem jagoda, u jednu ruku najbolji a u drugu ruku najteži odabir za početak. Jagode su jako osjetljive i vrlo zahtjevne za uzgoj na ekološki način, osobito im ne pogodoju kišna proljeća. Naše jagode se ne mogu grabiti s lopaticama jer su mekane i osjetljive, ali baš kod njih se najviše osjeti ta razlika u mirisu, punoći okusa, slatkoći i svježini koji samo priroda može stvoriti.

Ta različitost se vrlo brzo prepoznala i kod kupaca, tako da smo zadnjih evo već skoro 20 godina ostali vjerni sebi i našim jagodama, ali i proizvodnju pomalo proširili na razno voće i povrće, kao i prerađevine od istih u vidu zimnica, pekmeza i sokova. Od samog početka smo u ekološkom upisniku, pod nadzorom ekološke nadzorne stanice, s kompletnim gospodarstvom koje proizvodi na taj način, tako da na sve svoje proizvode možemo ponosno staviti pravovaljane eko oznake.

Vrlo brzo nakon završetka srednje škole nositelj OPGa je postao naš sin Ivan, uz rad na imanju je paralelno stekao i službeno zvanje inženjera agronomije, a 2015. je proglašen i najboljim mladim poljoprivrednikom u Hrvatskoj, što je naš veliki ponos. Njegovom ženidbom se OPGu priključila i mlada snaha, a povećanjem proizvodnje se javila potreba i za dodatnim zaposlenicima. Danas obrađujemo preko 100 ha, a godišnje kroz sezone proizvedemo preko 50 vrsta eko povrća i voća.

Svakodnevno radimo na održavanju eko kvalitete, unapređenju usluge prema našim kupcima, kao i modernizazaciji mehanizacije i samog poslovanja. Tako da radimo planove, pišemo projekte i prijavljujemo se na pripadajuće mjere kojima je cilj boljitak života na selu, u čemu nam pomaže i naša kći.

 

Paralelno sa rastom tržišta i povećanjem proizvodnje povećavala se i potreba za dodatnom poljoprivrednom mehanizacijom i opremom. Prvenstveno za jačim traktorom te poljoprivrednim strojevima za obradu i pripremu tla, sijanje i sadnju te kultivaciju biljaka. Odlučili smo se prijaviti na Mjeru 4. Ulaganja u fizičku imovinu gdje smo 2016. godine ostvarili potporu unutar Operacije 4.1.1.

Poštujemo
ritam prirode
Ne koristimo
umjetna gnojiva
Ne koristimo
GMO sjeme
Prodajemo samo
vlastite proizvode
Vaša Košarica

Nema proizvoda u košarici.